08-517 654 14 info@qm-mattor.se
 • Prisgaranti
  110% prisgaranti

  Prisgaranti
  Om du mot förmodan skulle hitta någon av våra produkter billigare hos någon annan, erbjuder vi dig en 110% prisgaranti. Det innebär att vi inte bara matchar priset, vi ger dig dessutom ytterligare 10% i rabatt. Se vanliga frågor för mer information.
 • Leveranstid
  3 arbetsdagar

  Leveranstid
  Lagerhållna produkter levereras inom 3 arbetsdagar. Beställningsvaror så som måttbeställda produkter och tryckta produkter levereras inom 2.5 vecka. Normalt hanterar vi alla ordrar inom 24 timmar.
 • Garanti
  5 års garanti

  Garanti
  Vi erbjuder generellt 5 års garanti på våra produkter. Vissa undantag kan förekomma så som engångsmattor. Garantitiden finns specificerad på varje enskild produkt.
 • Kundtjänst
  Öppettider: 09-17

  Kundtjänst
  Vår kundtjänst har öppet: 09-17 Mån - Tors, 09-16 Fre, Lunchstängt 12-13
Reducerat pris! Yoga Fashion Visa större

Yoga Fashion

Ny

Yoga Fashion är en ergonomisk arbetsplatsmatta speciellt framtagen för att passa in i offentliga miljöer. Den snygga textila ytan ger en matta som lätt smälter in på kontor, i receptioner och vid kassadiskar. Ytskiktet är gjort av polypropylen vilket ger en mycket slitstark och smutstålig yta som är lätt att hålla ren. Undersidan består av mjuk och spänstig vinyl...

Mer detaljer

788kr

-10%

875kr

Datablad

Storlek 58x83cm, 87x145cm
Garanti 5år
Slitstyrka Hög
Leveranstid ca. 3 arbetsdagar
Material Polypropylen
Baksida vinyl

Mer information

Det finns otaliga studier om hur vi kan påverka vår hälsa genom att stå och arbeta. Det är även viktigt att man inte att man inte står statiskt på ett hårt underlag under lång ti - när man väljer denna arbetsställning .En ergonomisk och mjuk arbetsplatsmatta hjälper oss att klara en varierad arbetställning stående.

 

I nedanstående artiklar kan du läsa mer om effekten av att stå och arbeta:

http://www.aftonbladet.se/wellness/article14092049.ab

Det finns ett tydligt samband mellan värk i kroppen och arbetsmiljö. Belastningsskador uppstår ofta i samband med tunga lyft, upprepade rörelser och obekväma arbetsställningar. Högt arbetstempo och stress kan också bidra till att man får värk och ont i kroppen.

Ergonomi handlar om att anpassa jobbet efter människan – inte tvärtom. Och eftersom alla människor är olika måste arbetsmiljön anpassas efter varje enskild person. Dubbelt så många kvinnor som män får ont i kroppen på jobbet. Huvudorsaken är att de har mer ensidiga arbetsuppgifter.
Att sakna kontroll över arbetet gör att belastningsskador lättare uppkommer. För att undvika att få ont i kroppen krävs ordentliga kunskaper om lämpliga arbetsställningar, olika arbetsutrustningar och hjälpmedel. Det är också viktigt att kunna anpassa arbetsplatsens utformning efter sina egna förutsättningar och att träna upp kroppens muskler. Egentligen finns det inga perfekta arbetsställningar. Därför ska man variera rörelserna så mycket det går.

Om du enkelt vill varjera arbetsställning rekommenderas ett höj & sänkbart arbetsbord i kombination med en balanspall och en mjuk arbetsplattsmatta.